A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Золотоніська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №6 Золотоніської міської ради Черкаської області

2020-2021 навчальний рік

Звіт директора

Золотоніської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 

за 2020-2021 навчальний рік

  Швидко промайнув 2020-2021 навчальний рік. Озираючись назад, оцінюєш досягнення, перемоги, сумуєш через помилки. Натхненно розумієш, що за традицією сам створюєш історію школи та робиш кожний крок уперед, бо без цього вже не уявляєш життя, цього потребує твоя професія, соціальний статус, світорозуміння, власна концепція особистості. Школа – живий, рухливий організм, що постійно розвивається, удосконалюється.

 

  На сьогодні у Золотоніській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 18 класів з українською мовою навчання (з них 4 інклюзивних), в яких здобувають освіту 426 учнів. Учні 1-3 класів у 2020 2021 н. р. навчалися за програмою Нової української школи, а учні 1-А класу за програмою «Інтелект України». З 8 класу за згодою батьків запроваджене поглиблене вивчення української мови. Оцінювання навчальних досягнень за 12-тибальною системою здійснювалося з 4 по 11 клас.

Загальна успішність учнів 5-11 класів складає 89%. 

  Вихованці  нашої школи гідно представили заклад на  предметних олімпіадах з навчальних дисциплін та різноманітних конкурсах.
  Призерами міських олімпіад стали 9 учнів (з 12 учасників). Перемоги на міському етапі вибороли і на  конкурсі знавців рідної мови імені П. Яцика. На жаль, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією не були проведені в місті олімпіади з математики, української мови та літератури, хімії, історії та не відбувалися олімпіади та конкурс знавців рідної мови імені П. Яцика на обласному рівні.
  Призерами обласного етапу конкурсу-захисту наукових робіт Малої академії наук стали 3 учнів  нашої школи. А у мовно-літературному конкурсі ім. Т.Г. Шевченка маємо перемогу в області та 3 місце на всеукраїнському рівні.

  Варто зазначити, що учні ЗОШ №6 мають здобутки ще в багатьох різнопланових міських та обласних конкурсах. Досягати успіху допомагали дітям вчителі.
  Незважаючи на непросту епідеміологічну ситуацію, пов’язану із COVID-19, виховна служба школи працювала на високому рівні. Життя у закладі освіти було насичене різноманітними заходами: виставки, спортивні змагання, квести, свята, брейн-ринги, вікторини, творчі зустрічі, флешмоби.
  У 2020-2021 навчальному році педагогічний колектив школи продовжив роботу над науково-методичною проблемою: «Формування всебічно розвиненої, соціально активної особистості в умовах Нової української школи». Педагоги активно брали участь у вебінарах, інтернет-семінарах, дистанційних курсах, онлайн-конкурсах, інтернет-конференціях. Плідно працювали в обласній творчій групі зі створення цифрового контенту для функціонування Дистанційної школи для учнів. З метою поширення педагогічного досвіду вчителі узагальнили свої матеріали для обласного конкурсу на кращий електронний освітній ресурс та стали переможцями та призерами цього конкурсу.
  Основна мета моєї діяльності як керівника у 2020-2021 навчальному році була спрямована на:

  • створення умов для навчання учнів, забезпечення реалізації прав громадян на здобуття початкової, базової та повної загальної середньої освіти в умовах школи І-ІІІ ступенів;
  • удосконалення педагогічної системи закладу освіти відповідно до запитів батьків та учнів;
  • забезпечення функціонування та розвитку школи, підвищення якості освіти та ефективності виховання і розвитку учнів.

  Враховуючи вимоги сьогодення, педагогічна діяльність у ЗОШ №6 спрямована на всебічний розвиток дитини, формування ключових та предметних компетентностей учнів, утвердження загальнолюдських цінностей, розкриття потенційних можливостей і здібностей.
  Заклад намагається створити умови для роботи і навчання, відремонтувати та довести до норм та теперішніх вимог навчальні кабінети, оснастити школу новим сучасним обладнанням. Так впродовж року проведено капітальні ремонти харчового блоку їдальні та двох туалетних кімнат, придбано нове обладнання для харчового блоку їдальні, 15 ноутбуків, 2 широкоформатних телевізора та іншу оргтехніку. Кожен рік виконуються косметичні ремонти, є висновки державної санітарно-епідеміологічної служби про відповідність приміщень вимогам санітарних норм і правил, дозвіл пожежної частини, протоколи замірів опори ізоляції електромережі.

  Користуючись нагодою, хочу подякувати учням школи за їхні здобутки, батькам за розуміння, віру у здібності й таланти своїх дітей, вчителям за повсякденну наполегливу роботу, відданість обраній справі, уміння успішно реалізувати всі плани та починання, владі міста та особисто міському голові Войцехівському В.О. за розуміння та фінансування освітнього закладу, відділу освіти на чолі зі Строкань О.М. та комунальній установі «Золотоніський центр професійного розвитку педагогічних працівників», очолюваній Строкань Н.В., за постійну підтримку та надання методичної допомоги.

  Колективу нашого закладу освіти важливо підготувати, з одного боку, майбутніх професіоналів з сучасними навичками, а з іншого – виховати хорошу людину, з якою приємно мати справу, яка має розвинутий емоційний інтелект. Особистість, за вчинки якої не буде соромно ні під час, ні після завершення школи. А це вже не лише про навчання. Це вже більше про спільноту батьків, дітей, учителів, адміністрації, про спільні цінності і бачення, якою має бути людина в суспільстві. Тому працюємо так, щоб можна було з гордістю сказати: «Школа пишається своїми випускниками, а випускники – своєю школою».

Для отримання більш детальної інформації по всіх напрямках роботи школи перейдіть за посиланнями:

Оцініть роботу директора Золотоніської загальноосвітньої  школи №6 та роботу освітнього закладу загалом за 2020-2021 н.р.:   https://docs.google.com/forms/d/1-c8uXfWqUMejwk7PpRn3iYoQ9_QJqaGmwo33UHHk44A/viewform?edit_requested=true

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень